Results 1 to 3 of 3

Thread: Hanging/white screen when launching

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    1

    Hanging/white screen when launching

    When launching BeyondPod, I frequently find it appears to hang or slip to a Not Responding state. Tapping the widget play button and it appears like nothing is happening, but opening the app has it just with a solid white screen.

    It can take up to 20+ seconds to launch, long enough that Android throws up the "this app is not responding" option. Sometimes the app has actually launched by this point, so the prompt is redundant, but other times I still have to hit "wait" and the app will come through.

    This can happen if it had been a long time (hours) since the last launch, but at times I've even had it happen within minutes.

    It often seems related to seeing the background feed update service running - the symbol often shows up in the notification area as soon as the app launches, even when it whitescreens.

    This happens on my device and on my partner's device, and has been for some time now.

    Version: 4.2.41 (but has been happening for months now, on prior updates)

    Devices:
    HTC U11 running Android 8.0.0 (but happened on a previous version as well)
    Samsung Galaxy S8 running Android 9 (but happened on a previous version as well)

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Boston area
    Posts
    857
    My best guess is that the app has been dumped from memory, and is reloading. I keep trying to find a setting that says "NEVER remove this app from memory" but no lock so far. Yes, I've checked or unchecked everything I can find in the App settings.

  3. #3
    BeyondPod Team
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    US
    Posts
    770
    Quote Originally Posted by Ghostly View Post
    When launching BeyondPod, I frequently find it appears to hang or slip to a Not Responding state. Tapping the widget play button and it appears like nothing is happening, but opening the app has it just with a solid white screen.

    It can take up to 20+ seconds to launch, long enough that Android throws up the "this app is not responding" option. Sometimes the app has actually launched by this point, so the prompt is redundant, but other times I still have to hit "wait" and the app will come through.

    This can happen if it had been a long time (hours) since the last launch, but at times I've even had it happen within minutes.

    It often seems related to seeing the background feed update service running - the symbol often shows up in the notification area as soon as the app launches, even when it whitescreens.

    This happens on my device and on my partner's device, and has been for some time now.

    Version: 4.2.41 (but has been happening for months now, on prior updates)

    Devices:
    HTC U11 running Android 8.0.0 (but happened on a previous version as well)
    Samsung Galaxy S8 running Android 9 (but happened on a previous version as well)
    Hello,

    This is a known issue by development that they are working on a fix for, along with other bug fixes. Unfortunately, at this time I do not have an estimated date from them of when to expect the new release to be available.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •